Απάτη η είδηση για ανακάλυψη της Κιβωτού του Νώε !!!

Εδώ και μερικές μέρες, πολλά ιστολόγια αλλά και ιστοσελίδες αρκετά δημοφιλείς αναπαράγουν την είδηση ότι Σουηδοί ερευνητές ανακάλυψαν την Κιβωτό του Νώε στην Ανταρκτική. Λένε μάλιστα ότι βρήκαν και ζευγάρια ζώων στο κατάστρωμα, αλλά και τους ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτή διατηρημένους σε πάγο. Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα της είδησης και μετά θα σας πούμε τι πραγματικά έχει συμβεί:"Ανακαλύφθηκε η κιβωτός του ΝΟΕ στην Ανταρκτική !
Οι επιστήμονες από τη βάση Μακ Μούρντο στην Ανταρκτική ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει τη Κιβωτό του Νώε βαθιά σε μια κρηπίδα πάγου της Ανταρκτικής, με ό,τι υπάρχει στο κατάστρωμα, ακόμα, μαζί με δύο είδη από κάθε ζώο, όπου όλα είναι σε τέλεια κατάσταση και κατεψυγμένα!

Η αξιοσημείωτη αυτή ανακάλυψη έγινε στις 8 Φεβρουαρίου 2012 (αλλά τους τελευταίους μήνες έγινε γνωστό) από το σουηδικό ερευνητικό σκάφος Aventyr (Άβεντιρ).

Οι επιστήμονες μελετούν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έτσι βρισκόμενοι στο σημείο όπου είχαν αρχίσει και έλιωναν οι πάγοι, είδαν το σκάφος κιβωτό περίπου το ένα τρίτο του να εξέχει από τους πάγους!

“Αυτό είναι πολύ, πολύ, πιο πέρα από την απλή λογική, γιατί μπλέκεται η Αγία Γραφή με το μυστήριο όλων των εποχών”, δηλώνει η βιβλικός αρχαιολόγος David H. Tootenhaur ( Ντάβιντ Χ Τουτενχάουρ) και πρόσθεσε

“Αποδεικνύεται ότι είναι σαν να γνωρίζουμε την Αγία Γραφή ανάποδα”!

“Μπορούμε μόνο να πούμε ότι το πλοίο είναι κατασκευασμένο από κέδρο, γνωστή στην αρχαιότητα ως ξύλο Γκόφερ, ακριβώς όπως περιγράφεται στη Βίβλο”, λέει ο επικεφαλής ερευνητής Δρ. Alrik Olofson (Άρλικ Όλοφσον).

“Είναι 450 μέτρα, ακριβώς με την αρχαία μονάδα μέτρησης 300 πήχεις! Έχει 75 πόδια ή 50 πήχεις πλάτος, και έχει ύψος 45 μέτρα, ή 30 πήχεις! Αυτές είναι ακριβώς οι προδιαγραφές που ο Θεός έδωσε όταν διέταξε τον Νώε να κατασκευάσει την Κιβωτό”, σύμφωνα με το Βιβλίο της Γένεσης.

Το πλοίο βρέθηκε στην Wendell (Γουέντελ) Θάλασσα, όταν ένα μακρύ τμήμα της υφαλοκρηπίδας Larson C πάγου κατέρρευσε. Η ανακάλυψη φαίνεται να είναι τεραστίας αξίας από πλευρά ιστορίας, δεδομένου ότι ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή πιστεύεται ότι είναι απόγονοι των επιζώντων του Κατακλυσμού του Νώε.

Ακόμα και οι μελετητές της Αγία Γραφής ομολογούν ότι είναι σαστισμένοι, και οι εκθέσεις ειδήσεων έχουν τροφοδοτήσει το θέμα πάνω σε πολύ άγρια κερδοσκοπία. Κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιμελημένη απάτη φτιαγμένη από σατανιστές αποφασισμένοι να επιτεθούν στον Χριστιανισμό. Ορισμένοι ηγέτες της εκκλησίας φοβούνται ότι αν το αίνιγμα έχει λυθεί – και γρήγορα – θα μπορούσε να οδηγήσει σε θρησκευτικές συγκρούσεις και την κοινωνική αναταραχή.

“Είμαστε υπόμνημα με τις εκκλησίες μας και να παραμείνουν όλοι ήρεμοι”, λέει από Φλόριντα ο ειδικός κληρικός αναθ. Αλέξανδρος Π. Γουίντμπουθ συνεχίζοντας.
“Χριστιανοί! Πρέπει να έχουμε την πίστη ότι όλα αυτά είναι μέρος, του σχεδίου του Θεού”!

Φοβούμενοι εκτεταμένη αναταραχή, πολλές κυβερνήσεις έχουν κατασταλεί την είδηση για την ανακάλυψη. Ακόμη και στις ΗΠΑ, αρκετοί ιεροκήρυκες αρνούνται πεισματικά να συζητήσουν για το συγκεκριμένο πλοίο.

Ο θεωρητικός φυσικός Δρ. Jeremy Blinkley ( Τζέρεμυ Μπλίνκλει), όπου γενικά θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά του κόσμου πιστεύει ότι μπορεί να έχει μια εξήγηση για την παράξενη αυτή ανακάλυψη."


Αυτή ήταν η είδηση όπως παρουσιάστηκε σε αρκετούς ιστότοπους. 

Εδώ στην Αστρική Προβολή το θέμα μας κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον και κατευθείαν αρχίσαμε την έρευνα στο διαδίκτυο. Ύστερα από λίγα λεπτά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για απάτη, ή καλύτερα για ψευδή είδηση που σκοπό είχε την προώθηση ενός ξενόγλωσσου ιστολογίου και την προώθηση του βιβλίου του ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Ο κύριος αυτός λοιπόν αφού δημιούργησε από την φαντασία του το θέμα, το ανέβασε στο ιστολόγιό του και από κει το..πήρε το ρέμα του διαδικτύου. Αυτά τα οποία πρέπει και σεις να κάνετε όταν βρίσκετε κάποιο τέτοιο άρθρο και θέλετε, όσο μπορείτε, να ελέγξετε την γνησιότητα του είναι τα εξής:

Πρώτον να πάρετε οποιοδήποτε όνομα υπάρχει στο άρθρο και να ψάξετε να βρείτε αναφορές σε αυτό πέραν του συγκεκριμένου άρθρου. Για παράδειγμα στο άρθρο αναφέρονται ο φυσικός επιστήμων Jeremy Blinkley (που όπως λέει το άρθρο θεωρείται από τα πιο λαμπρά μυαλά της εποχής μας), όμως με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οι μόνες αναφορές σε "ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της εποχής μας" έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο άρθρο. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με όλα τα ονόματα των ειδικών που αναφέρονται στο άρθρο.

Από κει και ύστερα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε την πορεία και τα ίχνη του άρθρου από ιστοσελίδα σε ιστοσελίδα, προς τα πίσω, για να φτάσετε στην πηγή, κοιτώντας πρώτα να ξεκινάτε από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους. 

Έτσι φτάσαμε στον ιστότοπο του συγκεκριμένου συγγραφέα, όπου εκτός του συγκεκριμένου άρθρου (στο οποίο φρόντισε να αναγράψει στο τέλος ότι είναι copyright δικό του) έχει και δεύτερη είδηση σχετική, όπου αναφέρει πως επιστήμονες θα πάρουν DNA από έναν μικρό ελέφαντα που βρέθηκε στο κατάστρωμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα φωτογραφία από υπαρκτή είδηση παλαιότερης χρονολογίας.

Δε θέλουμε να κρίνουμε κανέναν που δεν μπήκε στον κόπο πριν αναδημοσιεύσει την συγκεκριμένη είδηση να ελέγξει την γνησιότητά της, γιατί και μεις μπορεί κάποια στιγμή να κάναμε το ίδιο λάθος. Αλλά το γεγονός ότι κάποιος συγκεκριμένος ιστότοπος ανέβασε την είδηση με τη φράση "πρώτη πανελλήνια αναφορά", θέλοντας έτσι να εκμεταλλευτεί την είδηση και τα πιστεύω των ανθρώπων, είναι κάτι που μας απογοήτευσε. Επίσης απογοητευτικό ήταν ότι μεγάλοι ιστότοποι, με μεγάλη επισκεψιμότητα, αναδημοσίευσαν και αυτοί την είδηση χωρίς να μπουν στο κόπο να την φιλτράρουν.

Δεν πρόκειται να αναφέρουμε το όνομα του ιστολογίου του πονηρού συγγραφέα για να μην συμμετάσχουμε και μεις στην διαφήμισή του. 

Επίσης δε θα αναφέρουμε το όνομα του ελληνικού ιστότοπου που έκανε την "πρώτη πανελλήνια αναφορά", γιατί σκοπός μας δεν είναι να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη και να κατεβάσουν την ψευδή αυτή είδηση

Ούτε τα ονόματα των μεγάλων ιστολογίων δεν θα αναφέρουμε για τους ίδιους λόγους. 

Εξάλλου δεν είναι δύσκολο να τα βρείτε, αφού όλα έχουν χρησιμοποιήσει τον ίδιο ή αρκετά παρόμοιο τίτλο, ως τίτλο για το άρθρο.


Αστρική Προβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis