Eντοπίστηκε Παρατηρητήριο Που Συνδέεται Με Την Λατρεία Του Ηλίου !

Μια ομάδα αρχαιολόγων εντόπισαν ένα αστρονομικό παρατηρητήριο που συνδέεται με τη λατρεία του Ήλιου στην περιοχή Cerro de Coamiles, ένα από τα κορυφαία κέντρα της περιοχής Aztatlán *( 850/900-1350 π.Χ) που ο πολιτισμός βρίσκεται στην κεντρική ακτή της Nayarit, στο Δυτικό Μεξικό.

Ο Mauricio Garduno Ambriz, αρχαιολόγος στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (INAH) National Institute of Anthropology and History ), δήλωσε ότι το Παρατηρητήριο αποτελεί μέρος ενός τελετουργικού αρχιτεκτονικού συγκροτήματος που χτίστηκε για να καταγράψει τη διέλευση του ήλιου στον ουρανό κατά τις ισημερίες.

 
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην κατανόηση του συμβολισμού που χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή Aztatlán η οποία συνδέεται με το ηλιακό ημερολόγιο του τελετουργικού ετήσιου κύκλου που αυτό συνδέεται με τη γεωργία.

Η έρευνα στο Cerro de Coamiles που άρχισε το 2005 και συνεχίζεται ακόμη, με επίκεντρο τα ανώτερα στρώματα που βρίσκονται στη νοτιοδυτική πλευρά του λόφου, όπου εκεί ανακαλύφθηκε ένα κλιμακωτό σύστημα το οποίο ήταν μέρος της κύριας τελετουργίας στο κέντρο του ναού.


Οι κάτοικοι του Cerro de Coamiles είχαν τροποποιήσει το πάνω μέρος του λόφου,και είχαν τεμαχίσει τους βράχους,έτσι ώστε να τεμαχίζουν κάθετες γραμμές,το οποίο χρησίμευσε ο ηλιακός δέκτης.

Η συμβολική σημασία της ισημερίας,στις παράκτιες περιοχές της Aztatlán,επιβεβαιώνεται μέσω της γλυπτικής του θεού ήλιου με το όνομα xipe Totec *,που συνδέεται με την εαρινή ισημερία,και απεικονίστηκε σε κεραμικά δοχεία τα οποία χρησίμευσαν για τελετουργικούς σκοπούς. 


*Aztlan, [ast͡ɬa ː n] ) είναι το θρυλικό πατρογονικό σπίτι του Αζτέκων

*Στην μυθολογία των Αζτέκων ο xipe Totec ,ήταν ο θεός της γεωργίας,της βλάστησης,
της άνοιξης, της χρυσοχοΐας ,της αργυροχοΐας. 

irakleitos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis