ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ Χ.ΧΟΛΜΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΤΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΟΥ !

O δόκτωρ Henry Holmes ήταν άνθρωπος υπέρ άνω πάσης υποψίας, γλυκομίλητος, καλοντυμένος και ευκατάστατος. Κι όμως αυτός ήταν ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος στην ιστορία της Αμερικής και το όνομα του παραμένει ζωντανό από το 1893. Στο "Κάστρο" που έχτισε στο κέντρο του Σικάγου και μετέτρεψε σε 


ξενοδοχείο χάθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Ο ίδιος ομολόγησε 27 φόνους εκ των οποίων μόλις οι 4 επιβεβαιώθηκαν αλλά τα πραγματικά θύματα του ήταν πάνω από 200.

Το ξενοδοχείο είχε αρκετά δωμάτια και πολλούς τρόπους εξόντωσης των επισκεπτών τόσο αποτελεσματικά που μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που σκότωσε και εξαφάνισε

Το "Κάστρο", όπως είχε ονομαστεί από τους κατοίκους της περιοχής, έπιανε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο σε έκταση και είχε τρεις ορόφους. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, ο Holmes άλλαζε συνεχώς εργάτες για να μην ξέρει κανείς τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του κτηρίου εκτός από τον ίδιο. Ήταν ένας λαβύρινθος αποτελούμενος από 100 δωμάτια χωρίς παράθυρα, με πόρτες που έβγαζαν σε τοίχους, σκάλες που δεν οδηγούσαν πουθενά, και μια κύρια πόρτα που άνοιγε μόνο από την έξω μεριά


Τα περισσότερα θύματα του ήταν ξανθιές γυναίκες, πολλές από αυτές εργάζονταν στο ξενοδοχείο, άλλες ήταν ερωμένες του. Κάποιες τις κλείδωνε σε ηχομονωμένα δωμάτια που είχε μετατρέψει σε θαλάμους αερίων και τις άφηνε εκεί μέχρι να πεθάνουν από ασφυξία. Τα σώματα των θυμάτων του έπεφταν σε ένα καλά κρυμμένο υπόγειο, από κάποια αφαιρούσε τη σάρκα, ενώ μερικά τα πούλαγε σε σχολές ιατρικής. Ο Holmes είχε δύο τεράστιους φούρνους στο υπόγειο, 2 λάκκους με οξύ και δεκάδες μπουκάλια με δηλητήριο. Εκεί βρήκαν τραγικό θάνατο ο άμεσος συνεργάτης του και τα 3 του παιδιά.

Ο μύθος του Χολμς χτίστηκε πολύ γρήγορα αφού ήδη στα 35 του χρόνια, όταν αποκαλύφθηκε η δράση του και εκτελέστηκε από τις αρχές, ήταν διάσημος. Ο σίριαλ κίλερ έγινε 5 φορές βιβλίο μέχρι σήμερα, αλλά το ενδιαφέρον για τα εγκλήματα του Holmes αναβίωσε το 2003 από το βιβλίο του Erik Larson που έγινε μπεστ σέλερ και τα στούντιο θέλουν να ζωντανέψει στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

O πατέρας του Χολμς ήταν βίαιος, αλκοολικός και η μητέρα του αφοσιωμένη στην θρησκεία και τη Βίβλο. Ο ίδιος από μικρή ηλικία έπεσε θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού από συμμαθητές του. H στιγμή που του άλλαξε τον ψυχικό του κόσμο ήταν εκείνη που τον ανάγκασαν να αγγίξει ένα ανθρώπινο σκελετό. Ο νεαρός όμως δεν τρόμαξε, αντιθέτως γοητεύτηκε και σύντομα απέκτησε μια εμμονή με τον θάνατο.

Πρόλαβε και έκανε μέχρι τα 30 του 3 γάμους σχεδόν ταυτόχρονα χωρίς να έχει πάρει διαζύγιο και απόκτησε 2 παιδιά. Ασχολήθηκε με το εμπόριο αλλά πλούτισε ξαφνικά και έκανε μεγάλη ακίνητη περιουσία μέσα από απάτες που έστηνε κατά ασφαλιστικών εταιριών. Δεκάδες σπίτια βρέθηκαν στην κατοχή του ενώ οι ιδιοκτήτες εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. 

17 Νοεμβρίου του 1894 ο Holmes συνελήφθη και φυλακίστηκε για κλοπή αλόγων στο Τέξας. Τελικά μετά την καταδίκη του για δολοφονίες σε Σικάγο, Indianapolis και Τορόντο ο Holmes πληρώθηκε $ 210.000 σημερινά λεφτά από εφημερίδα για την μία και μοναδική του συνέντευξη όπου εξηγούσε πως σκότωνε τα θύματα του.

Στις 7 Μαΐου 1896 απαγχονίστηκε ενώ μέχρι τη στιγμή του θανάτου, παρέμεινε ήρεμος και ευχάριστος χωρίς σημάδια φόβου, άγχους ή κατάθλιψης. Το αιματοβαμμένο κάστρο μετά από λαϊκή απαίτηση κάηκε και το 1938 γκρεμίστηκε, στην θέση του χτίστηκε ταχυδρομείο που υπάρχει μέχρι και σήμερα..




diasimesistories.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis